Der sker at man løber ind i de her småprogrammer som bare er med til at gøre ens hverdag lidt nemmere.

Sådan et program er SunSeeker – dette er på ingen måde en anmeldelse af SunSeeker – nærmere bare en lille beskrivelse af en app som jeg af og til bruger, og som løser et problem man jævnligt løber ind når man skal fotografere udendørs.

SunSeeker er en app til IOS og Android, som kan fortælle en hel masse om solens bane på forskellige tider af året. Holder man kameraet op mod himlen, kan det eksempelvis lave et overlay så man kan følge solens forskellige baner hen over himlen.

Det er dog ikke den funktion som er mest interessant når man skal fotografere.

Det er derimod muligheden for at søge en bestemt position på google maps og så efterfølgende få lagt solens bevægelse ind på forskellige tider af året.

På den måde kan man sidde i maj, og forudsige hvor solen vil stå, når man skal fotografere et bryllup i august.

SunSeeker er ikke verdens mest brugervenlige program og til tider kan det være lidt svært at få søgt den adresse man skal bruge. Med lidt pillearbejde lykkedes det dog altid, og når det er på plads gør programmet hvad det skal.

Programmet er især smart hvis man skal fotografere bygninger m.m. og ønsker at tage billedet mens solen står på facaden. Her kan det præcist forudsiges hvornår solen står på hvilken side af bygningen og på den måde kan man spare oceaner af tid, ved kun at møde op på det relevante tidspunkt.